Onderhoud
Onze testsystemen en toebehoren zijn gemaakt naar de hoogste kwaliteitsstandaarden. Wij raden u wel aan om uw apparatuur regelmatig te controleren en te laten onderhouden om de kwaliteit en levensduur zo hoog mogelijk te houden. Dit betreft het schoonmaken, oliën en bijstellen van de machines maar ook het controleren van slijtage in bijvoorbeeld de lagers.

Onze monteurs vervangen waar nodig onderdelen en controleren de machines op hun functionaliteit. Als er problemen zijn bieden zij eerlijk advies. Onderhoudswerkzaamheden kunnen flexibel besteld worden. Het is echter ook mogelijk om een onderhoudscontract op te stellen met vaste servicedata. Er bestaat ook een extra pakket met advies en ondersteuning op het gebied van de betreffende software. Dit pakket bevat database onderhoud, het instellen van parameters, hulp op afstand en de periodieke software updates. Met het volledige servicepakket bent u zeker van optimaal onderhoud en gebruiksgemak aan uw systemen.

DAKKS kalibratie
Hegewald & Peschke biedt laboratoriumkalibratie sinds 2012. Zij kalibreren elektromagnetische en hydraulische universele testmachines, extensometers en hardheidstesters. Deze kalibraties voeren ze uit met een DAKKS(Duitse NMI) en kunnen herleid worden naar het certificaat conform internationale standaarden. Kalibraties door het DAKKS getrainde personeel zijn betrouwbaar en de basis voor hoge kwaliteit testen. Op deze manier bevorderen onze klanten hun nationale- en internationale positie door zekerheid over hun producten te garanderen.

Machines worden gekalibreerd naar de DIN EN ISO 7500 voorschriften, hier krijgt u uiteraard een certificaat dan.